MUSTAFA ÇOBAN KİMDİR?

29.12.2014 5699

Mustafa Çoban 1934 yılında Hatay´ın Antakya ilçesinde doğdu. Antakya İnönü İlkokulu ve Antakya Ortaokulunu bitirdi. Öğrenimine ara veren Mustafa Çoban, İskenderun´da demir tüccarlığı yapan babası Halil Çoban´ınişleriyle ilgilenmeye başladı. İskenderun´a ilk toplu taşımacılığı getiren Çoban otobüslerinin işletmesini üstlendi. Daha sonra ihracata başladı. Yıllarca Arap ülkelerine ve Avrupa´ya yaş sebze-meyve ithalat-ihracat işleriyle ilgilendi. İzmir Torbalı´da Çam Soğuk Hava Fabrikasını satın alarak uzun yıllar İzmir´de çalıştı. Torbalı ilçemizde Mustafa Çoban İlkokulunu yaptırdı. İskenderun Sarımazı´da yaptırdığı ikinci bir Mustafa Çoban İlkokulu bulunmaktadır.

Çocuk yaşından bu yana ideali olan okul yaptırma arzusunu iki okul yaptırarak gerçekleştirmiş oldu. Hayır işlerini çok seven sayısız öğrenciyi okutup onlara gelecek sağlayan Mustafa Çoban'ı rahmetle anıyoruz.